Oдличан резултат Момчиловића у Нишкој трејл лиги

Наш суграђанин Лазар Момчиловић, припадник Жандармерије и члан Планинарско-скијашког клуба „Брђанка”, успешно је завршио Нишку трејл лигу, престижно надметање у брдско-планинском трчању, остваривши импресиван резултат.

Лига се састојала од три трке. Прва, под називом „Сегментна трка”, одржана је у близини Нишке Бање на Коритњаку, са стазом дужине 11,5 км. Друга трка, „Калафат трејл”, организована је на Каменичком вису, са стазом од 14,5 км. Трећа трка, „Рамонда сербика трејл”, одржана је у Јелашничкој клисури, а стаза је била дуга 10,5 км.

− Свака трка се бодовала посебно калкулатором лиге којим се, поред кумулативног успона стазе, рачуна и време проведено на стази, чиме се одређује број освојених бодова за трку. − каже Лазар Момчиловић. – На првој трци заузео сам пето место, на другој сам био трећи, а на трећој трци пласирао сам се на другу позицију. Сабирањем освојених бодова из све три трке, у укупном скору заузео сам друго место у Нишкој трејл лиги. – истиче Момчиловић.

Нишку трејл лигу организовало је Спортско удружење „Стазама југа” из Ниша, а на свакој трци учествовало је између 80 и 100 такмичара.


Други на државном првенству

У оквиру Трекинг и трејл лиге Србије, на Фрушкој гори је прекјуче одржано државно првенство, на комe је Момчиловић учествовао као једини представник „Брђанке”.

На средњој стази, дужине 22,3 километра, са укупним кумулативним успоном од 820 метара, Момчиловић је, у веома јакој конкуренцији, у генералном пласману освојио високо друго место. Стазу је прешао за 2 сата и 7 минута.

Трекинг и трејл лига Србије наставља се у септембру надметањем на Повлену.


Фотографије: Лична архива

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

14 − 14 =