Од среде − Тешица прво село са целодневним боравком

Вишемесечни напори Предшколске установе „Лане“ и локалне самоуправе да се дечја заштита унапреди и у селима која гравитирају реону Тешице биће крунисани у среду, 11. децембра. Тада ће у Тешици почети и званично да ради целодневна предшколска група за децу од три до пет и по година.

− Морам да кажем да је ово прва група целодневног боравка на територији општине Алексинац, а да се налази у сеоском подручју. Овде се просто створила потреба за отварањем једне овакве групе из разлога што много људи из Тешице ради свакодневно, тако да немају своју децу где да оставе за тај временски период. Овде ће бити омогућено тим родитељима да деца буду на сигурном и то у периоду од шест часова ујутру до пет поподне – каже Виолета Поповић, директорка Предшколске установе Лане у Алексинцу.

С обзиром да је то мешовита група целодневног боравка максималан број деце је 24.

− За почетак имамо негде око 20 заинтересованих родитеља, не само из Тешице, већ и из околних села. Мислим да ће та група бити максимално попуњена до краја ове радне године – напомиње директорка, уз констатацију да није било интересовања родитеља за отварањем овакве групе у неком другом селу.

Директорка Поповић каже да је циљ да што већи број деце на територији општине упише и похађа предшколску установу.

− У самом граду смо прошле године отворили две васпитне групе целодневног боравка за децу од три до пет и по година, а ове радне године, новембра месеца, отворили смо још једну јаслену групу. Тако да се број деце на листи чекања знатно смањио − каже директорка, али додаје да није престала потреба за формирањем нових група.

Свечаност у Тешици је заказана за 11 сати.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

4 − two =