Од пролећа новина за пољопривреднике

Пољопривредници у Србији хтели-не хтели морају да се модернизују и иду у корак с временом. Како је објављено на званичном сајту Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде на пролеће ове године са радом ће почети нови информациони систем еАграр.

Овај информациони систем, како је објашњено, уводи се у циљу модернизације и убрзања процеса уписа података, промене података у Регистру пољопривредних газдинстава као и одобравања и исплате подстицаја у пољопривреди.

еАграр ће омогућити онлајн регистрацију пољопривредних газдинстава, приступ и управљење подацима о свом ПГ преко портала на дневном нивоу од стране пољопривредника, затим онлајн подношење захтева за упис, измене и брисање података из РПГ-а и захтева за подстицаје у пољопривреди. Ово ће уштедети време код обраде захтева услед увођења аутоматске провере формалних услова захтева, као и електронске обраде захтева, довешће до бржег одобравања подстицаја, бржу исплату, смањење могућности грешке при подношењу и обради захтева, као и убрзање обраде захтева услед увезивања релевантних регистара. Такође, доћи ће до укидања потребе за штампањем и архивирањем папирне документације, омогућиће ефикасније извештавање, праћење статитиске подстицаја и већи степен контроле.

Пољопривредни произвођачи ће благовремено бити обавештени о свим детаљима и наредним корацима путем званичних канала комуникације Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде, односно преко сајта и друштвених мрежа.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

twenty − twenty =