Од понедељка саветодавци ПССС Ниш обилазе месне заједнице

Саветодавци из Пољопривредно саветодавне и стручне службе Ниш у наредном периоду, већ од понедељка, посетиће пољопривреднике у свим месним зајеницама на територији наше општине и упознати их са апликацијом еАграр.

Како је договорено на састанку са председницима месних заједница, они су предложили термин у коме ће саветодавци из ПССС Ниш да дођу у саму месну заједницу и да заинтересованим пољопривредницима помогну са инсталирањем апликације за свако регистровано пољопривредно газдинство.

− Пољопривредно саветодавна и стручна служба ће у склопу својих редовних активности обилазити месне заједнице на територији општине Алексинац, првенствено због уписа пољопривредних произвођача на еАграр и издавања ИД бројева. Оно што је врло битно, јесте да пољопривредни произвођачи дођу у месну заједницу и да наши саветодавци за те пољопривреднике издају ИД бројеве које би касније уписали у еАграр − рекао је Срећко Вукашиновић, директор ПССС Ниш.

Саветодавци ће месне заједнице посећивати од 9 сати и већ у понедељак биће у месној заједници Доњи Љубеш где ће бити на располагању и пољопривредницима из Витковца и Срезовца. Сутрадан, у уторак, у Гредетину ће моћи да им се јаве пољопривредни произвођачи из овог места, а такође и из Радевца, Јаковља и Крушја. Среда је резервисана за мештане Мозгова и околних места, тачније Суботинца и Брадарца, док ће у четвртак саветодавци бити у Глоговици и ту могу да дођу и пољопривредници из Алексиначког Бујмира.  

Иначе, нови информациони систем еАграр, како је објашњено, уводи се у циљу модернизације и убрзања процеса уписа података, промене података у Регистру пољопривредних газдинстава као и одобравања и исплате подстицаја у пољопривреди. Подстицаји ће бити исплаћивани највероватније у априлу месецу, до када треба и приступити еАграру.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

9 + 2 =