Од понедељка пријава на еАграр

Сви пољопривредни произвођачи, који су изели свој еИД број, моћи ће да се већ од понедељка, 20. марта 2023. године слободно пријављују у еРПГ.

Јуче је почела проба електронског регистра пољопривредних газдинстава (еРПГ) што уједно представља нови корак у увођењу система еАграрТачније, пољопривредне саветодавне стручне службе ће по систему случајног узорка позвати одређени број пољопривредних произвођача са своје територије како би им помогли у ажурирању података и уједно тестирали нови систем. 

Циљ пробног периода је да се прође кроз цео процес и у случају да се уоче неке неправилности или потешкоће у функционисању система, оне отклоне на време и осигура несметано и ефикасно функционисање еРПГ-а када буде пуштен у масовну употребу. 

Уколико је пољопривредницима потребна додатна подршка, у сваком тренутку ће моћи да је потраже у најближој ПССС-у  или позивом на број 0800106107.

Министарство још једном позива пољопривреднике, који до сада то нису учинили, да преузму параметре за свој еИД број и да провере и ажурирају податке о животињама у централном регистру Управе за ветерину.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

sixteen + 12 =