Od ponedeljka akcije suzbijanja krpelja i komaraca

Ovogodišnje akcije suzbijanja krpelja i komaraca u organizaciji Opštinske uprave opštine Aleksinac počeće u ponedeljak 17. juna.

Suzbijanje krpelja vršiće se uređajima sa zemlje u parku Brđanka i drugim manjim zelenim površinama u Aleksincu, Starom i Novom groblju i neformalnim izletištima u okolini, parkovima na Al. Rudniku i u Žitkovcu, na uređenom delu obale Bovanskog jezera i na memorijalnim mestima na istim lokacijama i u istom obimu kao i prethodnih godina. Da bi se akcija uspešno realizovala i izbegle neželjene posledice mole se građani da u vreme tretmana ne borave na pomenutim lokacijama i ne izvode kućne ljubimce. Pčelari se obaveštavaju da preduzmu mere zaštite pčelinjih društava.

Suzbijanje larvi komaraca obaviće se u barama, iskopima, kanalima i delovima starog korita reke Južne Morave i pojedinim delovima pokraj reke Moravice, a na dostupnim mestima na obalama opisanih vodenih površina obaviće se i suzbijanje odraslih formi komaraca. Osim toga, zaštita od ovih insekata izvršiće se i u parku Brđanka i neformalnom izletištu Jaz u Aleksincu.

Zbog ovih aktivnosti, Opštinska uprava opštine Aleksinac obaveštava građane koji žive u neposrednoj blizini parka Brđanka i izletišta Jaz u Aleksincu, reke Moravice u Kraljevu, Žitkovačke bare, bara u Srezovcu i Gornjem Ljubešu i bare i priobalnog pojasa Južne Morave u Bobovištu, da spreče kretanje pčela za vreme akcije, pošto sredstva koja se upotrebljavaju mogu da budu opasna za njih. Što se tiče ljudi i domaćih životinja, preparati sa kojima će biti tretirane površine su neškodljivi.

Ukoliko vremenske prilike to dozvole, akcije bi trebalo da budu u potpunosti okončane do petka 21. juna.

Detaljnije informacije o lokacijama i toku akcije zainteresovani mogu dobiti od Vladimira Nikodijevića, rukovodioca akcije ispred Opštinske uprave opštine Aleksinac na telefon 060 2182244

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

3 × two =