Од понедељка акције сузбијања крпеља и комараца

Овогодишње акције сузбијања крпеља и комараца у организацији Општинске управе општине Алексинац почеће у понедељак 17. јуна.

Сузбијање крпеља вршиће се уређајима са земље у парку Брђанка и другим мањим зеленим површинама у Алексинцу, Старом и Новом гробљу и неформалним излетиштима у околини, парковима на Ал. Руднику и у Житковцу, на уређеном делу обале Бованског језера и на меморијалним местима на истим локацијама и у истом обиму као и претходних година. Да би се акција успешно реализовала и избегле нежељене последице моле се грађани да у време третмана не бораве на поменутим локацијама и не изводе кућне љубимце. Пчелари се обавештавају да предузму мере заштите пчелињих друштава.

Сузбијање ларви комараца обавиће се у барама, ископима, каналима и деловима старог корита реке Јужне Мораве и појединим деловима покрај реке Моравице, а на доступним местима на обалама описаних водених површина обавиће се и сузбијање одраслих форми комараца. Осим тога, заштита од ових инсеката извршиће се и у парку Брђанка и неформалном излетишту Јаз у Алексинцу.

Због ових активности, Општинска управа општине Алексинац обавештава грађане који живе у непосредној близини парка Брђанка и излетишта Јаз у Алексинцу, реке Моравице у Краљеву, Житковачке баре, бара у Срезовцу и Горњем Љубешу и баре и приобалног појаса Јужне Мораве у Бобовишту, да спрече кретање пчела за време акције, пошто средства која се употребљавају могу да буду опасна за њих. Што се тиче људи и домаћих животиња, препарати са којима ће бити третиране површине су нешкодљиви.

Уколико временске прилике то дозволе, акције би требало да буду у потпуности окончане до петка 21. јуна.

Детаљније информације о локацијама и току акције заинтересовани могу добити од Владимира Никодијевића, руководиоца акције испред Општинске управе општине Алексинац на телефон 060 2182244

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

sixteen − 14 =