Од ове школске године у Житковцу и учионица на отвореном

У Основној школи „Вук Караџић” у Житковцу данас је свечано отворена недавно завршена учионица на отвореном, која је изграђена уз помоћ донације компаније „Лукоил Србија”, која кроз своје редовне активности помаже локалним срединама и установама.

− На основу препоруке, шефа бензинске станице „Лукоил” у Алексинцу, Бобана Младеновића, ми смо се обратили компанији „Лукоил” за донацију. Након пар месеци добили смо сагласност компаније да у износу од 2000 евра можемо да остваримо донацију – казао је Милан Динић, директор Основне школе „Вук Караџић” у Житковцу.

Учионица задовољава све потребе ове школе и према речима директора приликом њене изградње водило се рачуна да учионица буде довољно велика да прими по 25 ученика, колики је просек ученика по одељењима. Као и све учионце у самој школи и ова на „отвореном” имаће све потребне технолошке услове.

Учионицу на отвореном свечано су отворили директор школе Милан Динић и Светлана Шуковић, менаџер за односе са јавношћу у компанији „Лукоил Србија”.

− План рада ове учионице зависиће од интересовања професора за њеним коришћењем. Уколико буде велико интересовање, онда ћемо сигурно направити неку врсту такозване импорвизоване огласне табле где ће наставници у зависности од својих потреба уписивати у ком периоду желе да је користе. Може да се користи и у кишним периодима јер је добро покривена и заштићена − додао је директор Динић.

Компанија „Лукоил”, која ове године слави јубилеј 30 година свог постојања, највећи део својих средстава намењених за друштвено одговорне и хуманитарне пројекте усмерава на подршку дечијим установама, школама, вртићима и домовима за децу са посебним потребама.

− Када смо чули за једну овакву добру иницијативу Основне школе „Вук Караџић” из Житковца заиста није било никакаве дилеме да се изађе у сусрет, поготово зато што је и циљ био да се помогне како би деца што више времена проводила напољу. Да се развијају здраво, у једној лепој средини и велика нам је част што смо помогли да овакав пројекат буде реализован − рекла је Светалана Шуковић, менаџер за односе са јавношћу у компанији „Лукоил Србија”.

Свечаном отварању учионице на отвореном у Житковцу, поред школског особља, присуствовали су и представници локалне самоуправе предвођени председником општине Алексинац Далибором Радичевићем.

Више фотографија на Фејсбук страници Радио Алексинца.

 

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

6 − four =