Очекује нас Позориште у септембру

Због епидемиолошке ситуације ове године били смо ускраћени за „Културно лето” на платоу испред библиотеке, али према најавама, јесен ће бити веома занимљива за љубитеље позоришта, пре свега оне најмлађе.

„Позориште у септембру” стартоваће кроз недељу дана, а након тога сваког четвртка, петка и суботе биће нових позоришних садржаја у организацији Градског позоришта „Театар 91”.

Milena Rašić− На основу одлуке Владе републике Србије од 24. августа донета је одлука да се активирају позоришта и биоскопи и на основу тога донели смо одлуку да и ми као позоришна установа кренемо са радом. Испланирали смо десетак позоришних програма, први програм који ћемо извести у оквиру наше делатности је 3. и програми ће трајати до 25. септембра. У питању су позоришта која су била планирана за Културно лето, то су сарадници који су били на чекању и са којима је договорено да у случају попуштања мера дођу и изведу представе које смо договорили за летњи програм − најаљује Милена Рашић, директор Градског позоришта „Театар 91”.

Што се тиче мера безбедности и заштите, како радника тако и посетиоца, у овој установи од понедељка извршиће припрему сале, дезинфекцију, све оно што им је као упутство пристигло.

− Жеља нам је да публику поново вратимо у салу, иде септембар, иде јесен време када позориште треба да ради и то је уствари почетак сезоне позоришта. То је за нас један мало озбиљнији задатак с обзиром да мора да се позабавимо озбљном дезинфекциом сале и свих помоћних просторија. Покрећемо целу машинерију од трећег септембра и чекамо исход. Публику позивамо да дође да погледа шта смо све то припремили за њих у тих десетак дана − додаје директорка Рашић.

Представе ће бити игране у Великој сали Дома културе, а цена појединачне карте за наступе позоришта из Београда, Ниша и Крушевца износи 100 динара.

ПРОГРАМ
03.09. четвртак Позориште „Звонце” Ниш – предст. за децу „Ђачке чаролије”
04.09. петак Трупа „Ара” Београд предст. за децу „Мала љубавна бајка”
05.09. субота „Театар 91” Алексинац – предст. за децу „Приче за лаку ноћ”

10.09. четвртак Весна Станковић, Владимир Прерадовић-Лорд- Кабаре „Љубавни времеплов”
11.09. петак Раде Марјановић, Тања Бошковић – Кабаре „Добродошли у кабаре”

17.09. четвртак Саша Дуњић монодрама „Дучићеви есеји о срећи и љубави”
18.09. петак Сања Илић, Рача, предст.за децу „Тик-ток”
19.09. субота „Пан Театар” Београд, поз.представа „Аудиција – како сам добила улогу”

25.09. петак Крушевачко позориште предст. за децу „Мачак отишао у хајдуке”

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

sixteen − 5 =