Обрадовани малишани: Сређено 13 просторија у 11 објеката за предшколце

Делегација алексиначке локалне самоуправе на челу са председником општине Алексинац Далибором Радичевићем обишла је данас Предшколску установу „Лане” у Тешици, односно простор који је реновиран у оквиру акције сређивања 13 просторија у 11 објеката, спроведене уз финансијску помоћ Министарства просвете.

У делу објекта у Тешици протеклих месец и по дана осим што је рађено сређивање просторија, замењен је и намештај и тако је створен пријатан простор за боравак малишана. О значају изведених радова не само у Тешици, већ и у других десет објеката говорио је и председник Радичевић, обраћајући се новинарима.

‒ У девет просторија је рађено комплетно реновирање, почев од пода и кречења до замене комплетног намештаја, а у четири објекта који су били у добром стању је рађена само замена намештаја. Вредност пројекта је око 12 милиона и 700 хиљада динара и значајно је како бисмо створили добре услове не само за децу у граду него и на сеоском подручју, да имају подједнако добре и квалитетне услове за боравак и рад ‒ каже први човек општине Алексинац.

На значај сређивања поменутих просторија и објеката указала је и директорка Предшколске установе „Лане” Виолета Поповић која је казала да одавно нису имали тако велики подухват иако се сваке године у оквиру текућег одржавања одвијају одређени радови.

‒ Овим подухватом смо добили опремљен простор за бољи боравак деце, боље услове за боравак деце. Нисмо проширили капацитете, али смо створили боље услове. Као што смо чули овде 50 година намештај није мењан и објекат није опреман на овакав начин. Поред намештаја смо добили и играчке, дидактику, сликовнице, књиге. Тако да је сада, тих 13 радних соба опремљено најмодернијим намештајем и дидактиком и створили смо боље услове за боравак и рад у групама ‒ истакла је директорка која је и била на челу пројектног тима подржаног од стране ресорног министарства.

Директорка Поповић каже да су у Тешици увек имали довољан број деце за припремни предшколски програм и да је ове године уписано седамнаесторо деце. Она истиче да је пре неколико година процењено да овде постоји потреба родитеља за отварањем целодневног боравка, тако да Тешица има и ту групу, која је пуна, па чак постоји и листа чекања.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

nine − seven =