Обновљено још пет сеоских домаћинстава

Још пет сеоских домаћинстава на територији наше општине биће обновљено, јер је данас у Министарству за бригу о селу потписано исто толико уговора о додели бесповратних средстава за куповину сеоске куће са окућницом на територији наше општине.

Захваљујући сарадњи Општине Алексинац са Министарством за бригу о селу, нове власнике добиће домаћинства у Дражевцу, Рутевцу, Лоћики, Вукашиновцу и Добрујевцу.

Са ових пет кућа, број домаћинстава на селима у општини Алексинац порастао је за укупно 36, колико је до сада додељено кроз актуелни програм надлежног министарства.

Иначе, Програмом Министарства за бригу о селу предвиђена је додела бесповратних средстава младим брачним и ванбрачним паровима, самохраном родитељу и младим пољопривредницима до 45 година старости за куповину куће са окућницом. Куће могу да се налазе на територији свих насељених места Републике Србије, изузев у градским и општинским средиштима и приградским насељима.

Циљ овог Програма је мотивисање сеоског становништва да остане на селу и подстицање младих да се врате на село, решавањем стамбеног питања.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

2 × 4 =