Објављени резултати мале матуре

Након што су крајем прошлог месеца одржани завршни испити за осмаке, на порталу Моја средња школа од петка родитељи и ученици имају увид у сва три теста, а данас су објављени просечни резултати на завршном испиту по школама.

Ученици Основне школе „Љупче Николић” ове године остварили су најбоље резултате у општини Алексинац на завршном испиту за упис у средње школе. Како стоји на званичном сајту Министарства просвете и технолошког развоја, од девет основних школа са територије наше општине, ученици ове алексимначке осмолетке имају највећи просечан број бодова на основу успеха у школи (51,11) и на завршном испиту (29,34) што укупно чини 80,45 бодова. На другом месту су ученици Основне школе „Свети Сава” из Суботинца са просеком од 75,01 бод, док их у стопу прате осмаци друге алексиначке Основне школе „Вожд Карађорђе” са укупним просеком од 74,95 бодова. Четврто место заузимају ученици који су похађали основну школи „Десанка Максимовић” у Катуну са 72,5 бодова, а са 70,95 бодова су на петом месту ученици Основне школе „Вук Караџић” из Житковца. На шестом месту су ученици који су завршили осми разред у основној школи „Стојан Живковић Столе” из Трњана са 70,06 бодова, затим осмаци Основне школе „Јован Јовановић Змај” са Алексиначког рудника који просечно имају 69,87 бодова су на седмом и на осмом месту са 67,94 бода су ученици лоћичке Основне школе „Аца Синадиновић”.  На самом дну табеле налазе се ученици Специјалне основне школе „Смех и суза” са 58,75 бодова.

Свршени основци листу жеља ће моћи да поднесу, путем портала mojasrednjaskola.gov.rs до 6. јула уз могућност неограничених измена и допуна. За оне који не искористе предност електронског подношења листе жеља, листу жеља могу поднети у папирном облику у школама 6. и 7. јула.

Родитељи ће 13. јула на порталу имати увид у листу распоређених ученика по образовним профилима и смеровима у средњим школама, док је упис од 14. до 20. јула.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

three × 1 =