Kiša

Обилне падавине само у делу општине

Облаци који су током јучерашњег дана, а и ноћи, прошли преко територије општине Алексинац нису оставили исти водени талог у свим деловима. Највише падавина било је у северо-западном делу општине, док су подаци у југо-источном неколико пута мањи.

Како стоји на званичном сајту Републичког хидрометеоролошког завода Србије највише кише је измерено на мерном месту у Глоговици 14,6 литара по метру квадратном, док је та бројка за нијансу нижа у Гредетину где је измерено 14,5 литара. За мање од литра кише пало је и у подбуковичком крају, па је у Мозгову измерено 13,8 милиметара воденог талога. У Породину је пало 8,2 литара, а у Врћеновици скоро упола мање јер је на том мерном месту измерено 4,8 литара. Према статистици најмање кише пало је подно Лесковика где је на мерном месту у Рсовцу измерено свега 3 литара.

Према најавама метеоролога кишно време са пљусковима нас очекује и током данашњег дана, па је могуће да се овакви подаци појаве и у сутрашњем извештају о количинама падавина у току 24 сата.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

16 − eight =