Обележено 14 деценија храма у Великом Дреновцу

Пригодним културно-уметничким програмом, минулог викенда, обележено је 140 година од обнове храма Свете Петке у Великом Дреновци.

Обележавање овог јубилеја почело је у суботу, уочи самог празника, и то прво вечерњом службом, а потом и богатим програмом. У порти овог храма наступили су поред домаћина, Културно-уметничког друштва „Видовдан”, ГКУД „Алексинац”, КУД „Иван Цветковић” из Гркиње и КУД „Јасеница” из истоименог места. Током програма, поред ученика Основне школе „Аца Синадиновић” из Грејача који су изводили духовне песме, наступили су хармоникаши и певачи, па је публика имала прилику да чује изворне песме.

Након суботњег програма, сутрадан, у недељу 8. августа, на сам дан празника Његово Преосвештенство епископ нишки Г. Арсеније служио је Свету архијерејску литургију. Литургији су присуствовали председник општине Алексинац Далибор Радичевић и његова заменица Маријана Радивојевић. Након службе уприличено је резање славског колача, а овогодичњи колачар Милан Стојиљковић предао је део колача Светлани Димитријевић.

Фотографије: Ана Стојановић.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

3 × five =