Obeleženi Dan kopnene vojske i Dan pešadije

Povodom obeležavanja Dana kopnene vojske i Dana pešadije pripadnici Kopnene vojske su danas u periodu od 11 do 14 časova u Aleksincu priredili taktičko-tehnički zbor i prikaz sposobnosti. Aktivnost je bila organizovana na platou ispred Doma kulture i u Ulici knjaza Miloša, a posetioci su mogli da vide prikaz rada sa službenim psima, prikaz osposobljenosti izviđača, nastup Vojnog orkestra „Niš“, naoružanje i opremu specijalnih artiljerijskih jedinica i vojne policije, jedinica atomsko-biološko-hemijske odbrane, optoelektronska sredstva i bespilotne letilice.

Aleksinac je danas posetio i general Milosav Simović, a za naš radio istakao je da vojska uvek profesionalno i odgovorno radi svoj posao, kao i da ga raduje što su građani došli da pogledaju današnji program i još jednom pokažu da veruju u vojne organe.

– Vojnici danas svoj posao rade veoma profesionalno, kao i oficiri i podoficiri, ali znam sigurno da su i oni zadovoljni kada vide da je narod sa vojskom. Lepo je što je današnje druženje proteklo u takvoj atmosferi. Vojska Srbije je jaka, a želimo i daće bog da bude još jača i snažnija – rekao je Simović.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

5 × four =