Obeležena dva jubileja aleksinačkog zdravstva

U Opštoj bolnici Aleksinac  danas je svečanim prijemom i uručenjem zahvalnica kolektivima i pojedincima koji su doprineli razvoju ustanove obeležena 180 godišnjica od početka zdravstvene zaštite na području naše opštine  i četiri decenije rada bolnice. Aktuelni direktor ove zdravstvene ustanove doktor Goran Vidić za Radio Aleksinac ističe da je u prethodnom periodu dosta toga urađeno na poboljšanju osnovnih uslova u bolnici, kao i na edukaciji osoblja, nabavci lekova i novih savremenih dijagnostičkih aparata.

Predrasude o lošim uslugama polako rušimo, a u prilog tome ide i veliki broj donacija koje su u poslednjih godinu dana stigle u aleksinačku bolnicu, kako iz resornog Ministarstva zdravlja, tako i od brojnih nevladinih organizacija, dodaje on.bolnica foto1

– Imamo čime da se pohvalimo, a ja se ovim putem zahvaljujem i osoblju koje je prihvatilo ovakav način rada. Insistiramo da se radi puno, ponekad možda i previše u odnosu na naše kapacitete – kaže direktor.

Bolnica trenutno ima oko 250 radnika raspoređenih na četiri odeljenja, a i operativa je, po Vidićevim rečima, u porastu poslednjih meseci.

– Povećali smo obim poslovanja za 25 do 30 posto, u nekim granama i više. Mogu da kažem da smo mi ponosni na ono što smo do sada uradili, ali još dosta stvari tek treba da se uradi. Imamo neke kapitalne zamisli i ideje, ali to nećemo moći da uradimo bez pomoći lokalne samouprave. Radi se o Centru za hemodijalizu i eventualno o Centru za palijativno zbrinjavanje – napominje naš sagovornik uz opasku da se rukovodstvo trudi da i broj radnika bude veći, kako bi se posao radio još bolje, brže i profesionalnije, a pacijenti bili zbrinuti onako kako dolikuje velikim zdravstvenim ustanovama.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

3 × 3 =