Обележава се Међународни дан младих

Међународни дан младих обележава се сваке године 12. августа како би се на питања младих скренула пажња међународне заједнице и прославио потенцијал младих као партнера у данашњем глобалном друштву.

Тим поводом, овдашњи Црвени крст је у центру града данас спровео акцију приликом које су чланови ове организације младима дели промотивни материјал упознавајући их са проблемима наркоманије и пушења, а дељени су флајери и о планирању породице.

Овај датум биће обележен широм Србије разним манифестацијама (концерти, радионице, квизови) које организују пре свега Канцеларије за младе, а да ли ће неки програм поводом овог дана спровести наша Канцеларија за младе још није објављено.

Иначе, Међународни дан младих први пут је обележен 2000. године, и има сврху да скрене пажњу на проблеме, културна и правна питања омладине, ученика, студената. Овај дан даје прилику да се прославе и уваже гласови, акције и иницијативе младих људи, као и њихово смислено, универзално и равноправно ангажовање у свим сферама живота.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

two × 3 =