О вакционалном пункту: Нерационално, али неопходно

Заинтересованост грађана општине Алексинац за вакцинацију је све мања, па пункт у Дому културе сада рада само од 12 до 15 часова. Такав начин организовања вакцинације не одговара ни Дому здравља, који обезбеђује кадрове, нити Центру за културу и уметност који је најчешће организатор културних дешавања.

Премештање вакционационог пункта је била тема и јучерашње седнице Општинског штаба за ванредне ситуације када је речено да за сада нема техничких могућности да се он измести из Дома културе. Наиме, Дому здравља недостаје одговарајући агрегат који би омогућио константно напајање уређаја у којима се чувају вакцине. Да би се набавио агрегат потребно је око милион динара и време од 150 дана, колики је рок испоруке уређаја.

Одлучено је да се упути захтев локалној самоуправи за помоћ у набавци агрегата, који би омогућио и Хитној помоћи да користи апарате за дијагностику и када нем електричне енергије из редовне мреже.

Насловна фотографија: Архива Алпрес.

Један коментар

  1. Pa zar je nabavljanje agregata jednostavnija opcija od te da se punkt jednostavno ukine i zatvori, jer očito više i nema potrebe za tim?

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

19 − 13 =