poligoni

O saobraćajnim pravilima uz pomoć poligona

Prvaci iz nekoliko škola sa teritorije opštine Aleksinac ubuduće će osnovna pravila o učešću u saobraćaju moći da savladaju zahvaljujući dobijenim poligonima sa horizontalnom i vertikalnom signalizacijom, koje je obezbedio Savet za bezbednost saobraćaja naše opštine. Tokom ove sedmice poligone su dobile osnovne škole „Ljupče Nikolić“ i „Vožd Karađorđe” u Aleksincu, kao i škola „Vuk Karadžić“ u Žitkovcu, a u narednom periodu ova edukativna sredstva dobiće i ostale matične škole na teritoriji naše opštine.

edukacija o učešću u saobraćaju
–    Poligoni se sastoje od vertikalne i horizontalne saobraćajne signalizacije, koja je izrađena od PVC platna i cilj tih poligona je da deca nauče da pređu ulicu, zatim kako da se kreću od kuće do škole i obrnuto. Poligoni ostaju u vlasništvu škola i one će ih u svojoj nastavi koristiti za edukaciju i obuku dece o učešću u saobraćaju – objašnjava jedan od članova Saveta Miloš Milošević.

Pored Saveta za bezbednost saobraćaja, ovoj akciji se priključio i Crveni krst Aleksinac, a podršku je pružila i Sobraćajna policija Policijske stanice u Aleksincu.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

20 − 13 =