KK Jastreb

„Jastrebovi“ zadovoljni 11. mestom

Utakmicama 26. kola završeno je prvenstvo Prve međuregionalne lige – Istok, gde su se, treću sezonu zaredom, takmičili i košarkaši aleksinačkog „Jastreba“. Sa deset trijumfa i 16 poraza, odnosno 36 bodova, izabranici trenera Nemanje Golubovića zauzeli su 11. mesto na tabeli.

–    Zadovoljni smo ovakvim plasmanom, pre svega zbog činjenice da smo najmlađa ekipa u ligi što se tiče godine osnivanja, a možda je još bitnije od toga što nastupamo sa najmanjim budžetom. Uz maksimalna odricanja, uspeli smo da sezonu nekako privedemo kraju, kaže Marko Habe, predesednik KK „Jastreb“ – U planu je da nastavimo takmičenje u ovom rangu, što će svakako zahtevati velike napore i rad oko sastavljanja tima. Ove godine u stare igrače spadaju košarkaši rođeni 1990. godine i njih u timu može biti maksimalno šest, a to znači da ćemo biti prinuđeni da menjamo igrački sastav. Naravno, ponovo se oslanjamo isključivo na igrače iz Aleksinca, ističe Marko Habe.

Inače, klub je osnovan 2009. godine na inicijativu grupe zaljubljenika u košarku, a već 2010. je počeo da se takmiči u Drugoj srpskoj ligi – Istok. Prvak ove lige je bio takmičarske 2013/14. godine i od tada se takmiči u istočnoj grupi Prve međuregionalne lige. Godine 2013. Sportski savez opštine proglasio je KK „Jastreb” za najuspešniji sportski kolektiv.

Interesantan je svakako i podatak da su košarkaši „Jastreba” u minulih sedam godina odigrali 134 prvenstvene utakmice i zabeležili 55 pobeda i 79 poraza.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

nineteen − 12 =