O inkluziji i pružanju podrške Romima sutra u Turističko-informativnom centru

Info sesija projekta „Mahala nije socijala“, koji udruženje Centar za afirmaciju civilnog društva iz Grejača sprovodi u partnerstvu sa Udrženjem Roma „Točak“ iz Merošine, a koji je finansijski podržan od strane Evropskog Progresa, biće održana sutra, 06.decembra, od 12 časova u prostorijama Turističko informacionog centra Aleksinac.

Projekat pruža podršku Romima i Romkinjama iz Aleksinca i Merošine kroz obuku za pisanje CV-a i izradu biznis plana, u aktivnom traženju posla kroz posete Nacionalnoj službi za zapošljavanje i lokalnim poslodavcima, kao i u pružanju besplatne pravne pomoći u pribavljanju ličnih dokumenata i dokumenata za pokretanje biznisa.

Zainteresovani polaznici starosti od 18 do 45 godina će moći da se prijave na obuke popunjavanjem upitnika koji će biti podeljen na info-sesiji uz pomoć saradnika iz romskih zajednica iz Aleksinca i Merošine. Prema najavama, sutrašnjoj tribini će prisustvovati i predstavnici lokalne samouprave, javnih preduzeća i ustanova, kao i nevladinih organizacija.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

13 − 13 =