Ново возило за библиобус

Библиотека „Вук Караџић” добила је ново, савремено возило за своје потребе. Средином ове седмице извршена је примопредаја библиобуса – покретне библиотеке, који је општина Алексинац добила по конкурсу Кабинета министра без портфеља задуженог за демографију и популациону политику.

Досадашњи библиобус је од 2008. године обилазио 40 насељених места на територији општине Алексинац и од тада па до данас учлањено је преко 7800 корисника. Међу корисницима покретне библиотеке највише је деце школског узраста и зато је ново возило прошло прераду и прилагођено је потребама најмлађих корисника.

Нови библиобус има довољно полица да се попуни фонд од око 1500 књига који ће корисници моћи да разгледају и сами одаберу књиге по жељи, а пружање ове услуге и даље ће бити бесплатно.

У Библиотеци се надају да ће нови библиобус убрзо почети са пружањем услуга на обострано задовољство корисника и библиотекара, па ће захваљујући новом библиобусу књиге стићи и до читаоаца у најудаљенијим насељима општине Алексинац.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

fourteen − seven =