Veće

Ново смањење броја радника у Општинској управи

Најновијом изменом и допуном правилника о организацији и систематизацији радних места, усвојеном на данашњој седници Општинског већа општине Алексинац, настављен је тренд смањења броја запослених у Општинској управи. Након најновијих промена, број систематизованих радних места смањен је са 135 на 125 места.

Према речима начелника Општинске управе Дејана Милошевића, због законских и других промена и систематизације радних места нестаће занимања попут домара и хигијеничара. Највероватније ће ове послове убудуће обављати специјализоване агенције.

Од питања која су у надлежности општинске владе, већници су разматрали и тромесечне изводе о реализацији годишњег програма пословања јавних предузећа. „Комуналне услугеˮ су након утврђивања извештаја за трећи квартал, дошле и до податка за првих девет месеци ове године, током којих је остварен добит од шест милиона динара. Комуналци нису у потпуности остварили планиране приходе, већ у износу од 90 одсто, али су им и расходи мањи, 74 одсто од планираних. Овом приликом чули су се и подаци о ниским платама које дестимулативно утичу на рад, јер скоро 70 одсто запослених имају примања у висини минималне цене рада.

Veće

У истом периоду Јавно предузеће за путеве и стамбено комуналну делатност је забележило позитивно пословање и добит од преко седам милиона динара. У првих девет месеци путари су приходовали 78 милиона 331 хиљаду динара, што је скоро 89 одсто од плана, а потрошили су 71 милион 289 хиљада динара што је приближно 82 одсто од плана.

Веће је усвојило закључак о утврђивању просечних цена квадратног метра за непокретности на основу којих се утврђује порез на имовину за 2020. годину. Овим закључком основице за опорезивање у наредној години углавном су остале исте као и у 2019. години, па грађани не би требало да очекују значајније промене у висини пореза у овој области.

 

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

19 + three =