Štab

Ново радно време кафића и кафана уз формирање кол центра

Штаб за ванредне ситуације за територију општине Алексинац је на вечерашњој седници, у циљу спречавања ширења корона вируса, донео више одлука које се односе на грађане, угоститељске локале и јавна предузећа и установе.

При Центру за социјални рад формираће се кол центар коме ће моћи да се обрате грађани у овој ванредној ситуација ради неопходне помоћи. За рад Центра резервисани су телефони 018/804-245 и 069/218-2251, односно лица којима је потребна помоћ треба да позову ове бројеве. На истим бројевима грађани могу да пријаве оне који непоштују, односно који се оглушују о спровођење неопходних мера, попут масовног окупљања и друго.

Људи задужени за рад Кол центра, у првом случају покушаће да помогну грађанима којима је неопходна помоћ, а у другом ће обавестити надлежну инспекцију или службу која ће санкционисати неодговорно понашање. Кол центар ће радити од 7 сати и 30 минута до 22 часа.

На седници Штаба донета је одлука о ограничавању радног времена кафића и кафана. Угоститељски објекти ће моћи да раде од 8 до 20 часова, уз ограничење да у локалу буде до 50 особа, а да на простору једног квадратног метра буде само једно лице.

Чланови Штаба су подржали и предлог да се набави одређена заштитна опрема која би била на располагању одређеним службама и установама.

 

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

twelve + fifteen =