mladi-su-zakon

Novi park u Aleksincu: Omladinski klub krenuo u sprovođenje akcije u sklopu programa “Mladi su zakon”

Omladinski klub Aleksinac počeo je sprovođenje odobrenog projekta „Svi u park“, koji se sprovodi uz podršku Resurs centra Proaktiv-Niš i u sklopu programa „Mladi su zakon“ Ministarstva omladine i sporta. Svoju podršku programu dala je i lokalna samouprava.

Kako za Radio Aleksinac ističe koordinator Dušan Momčilović, sve je spremno za početak volonterske radne akcije čišćenja i sređivanja prostora, postavljanje i farbanje mobilijara i druge aktivnosti. Završetak radova planiran je za polovinu maja, ali organizatori obećavaju da će, ukoliko sve bude teklo po planu i vremenski uslovi to dozvole, park svečano biti otvoren već 1. maja.

– Kako je 1. maj praznik rada, želeli bismo da baš na ovaj dan otvorimo park i uz sjajnu atmosferu okupimo decu, mlade i starije, da uz lepo druženje i nastup lokalnog benda i dečje pesme obezbedimo najmlađima jednu nezaboravnu uspomenu, a i da se mi stariji kroz igru i pesmu vratimo bar na trenutak u detinjstvo – poručuje Momčilović.

Naš sagovornik dodaje da je primarna ideja bila da se na periferiji grada obezbedi prostor za druženje i igru, kako bi se deca i mladi podstakli na bavljenje fizičkom aktivnošću, ali i druženje u zdravom okruženju. Izabrana lokacija nalazi se u Ulici Maksima Gorkog, jer se na tom potezu nalaze četiri usko povezana naselja – romsko, izbegličko, Novo naselje i Potkovica.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

one × one =