Нове табле са називима за 500 улица

На територији наше општине, како у граду тако и у селима више нема локалних путева и сокака – то су сада улице са новим именима и кућним бројевима.

Ових дана отпочело се са постављањем табли за обележавање улица које до сада нису имале називе и тренутно су обезбеђена средства за израду и поставку око 1300 табли. Оне ће бити постављене на око 500 улица, које до сада нису имале називе, а у следећој фази локална самоуправа ће покушати да обезбеди средства и за израду кућних бројева.

Обележавање улица је у интересу свих грађана и лакшег проналажења адреса од стране јавних институција и служби, а и лакшег мапирања објеката на савременим платформама, те из Општине моле грађане да изађу у сусрет и дозволе постављање табли на својим објектима, ако за то има услова.
Оно што је битно, грађани нису у обавези да своја важећа документа и личне исправе мењају у овом тренутку, већ по истеку важења истих.

Иначе, ово обележавање улица олакшаће израду адресног регистра који садржи податке о називима улица и кућним бројевима и један је од кључних државних регистара, а уз помоћ овог система, сваки грађанин у Србији имаће тачно одређен назив улице у којој станује и одређени кућни број.

Непостојање централизованог адресног регистра у прошлости је проузроковало много проблема. Јавне институције и службе су водиле сопствене регистре адреса и онда би се подаци о становању грађана разликовали у зависности од институције или установе.

 

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

eleven − eight =