Нове цене паркирања: Поједине услуге поскупеле, друге појефтиниле

Са новом годином дочекале су нас и нове цене паркирања. За неке услуге оне су веће, а за друге мање.

Од данас је поскупела наплата паркинга аутомобила у нашем граду, у просеку за око 15 одсто. У првој зони, нова цена за паркирање првог сата ће бити 40 динара, уместо ранијих 35 динара. Други час у првој зони сада износи 70, а био је 60 динара. У другој зони сваки сат коштаће 35 динара, што је увећање за пет динара у односу на прошлогодишњи ценовник.

Оно што је такође кориговано, су цене вишесатних паркирања у првој и у другој зони као и цене повлашћених зонираних станарских карата и оне су умањене за 13 до 15 одсто.  

– Оно где смо извршили велику корекцију, то је код паркирања за аутомобиле физичких лица са паушалном претплатном картом и аутомобила правних лица и предузећа, такође са претплатном картом, где су те цене смањене. Паркирање за један месец у првој зони било је 4.000 динара сада је 3.500 динара, што је смањење за 14,2 посто. У другој зони је било 2.500 динара, сада је 2.000, што је смањење за 25 процената – каже Далибор Марковић, директор ЈКП „Комуналне услуге” у изјави за наш медиј.

Он је објаснио и новонастале погодности за оне који купују карте за више месеци.

– Физичко лице или предузетник који купи у првој зони карту за месец дана паркирања стаје 3.500 динара. Уколико купе за шест месеци, платиће пет месеци односно 17.500 динара. Уколико купи за 12 месеци платиће 10 месеци односно 35.000 динара. Иста логика је употребљена и за другу зону – напомиње Марковић.

Највише по џепу осетиће возачи, који ће морати да плате казнену карту.

– Оно што је дошло до највећег повећања јесте дневна паркинг карта, односно како је ми популарно зовемо, казнена карта, која је сада 700 динара. У поређењу са нама суседним Нишем или Сокобањом, где је она 1.100 динара и опет је ова казнена карта код нас на доста нижем нивоу – каже први човек „Комуналних услуга”.

Што се тиче цена резервисаних паркинг места, по речима нашег саговорника, оне су непромењене. Нису повишене ни за један проценат у односу на цене које су важиле до сада.

2 коментара

  1. Код нас у Спортској се редовно паркирају на травњак у вечерњим часовима и преко ноћи, све су нам травњак уништили, дај поставите оне металне шипке да заштитимо природу од манијака.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

17 + 11 =