Нису сви инвалидитети видљиви

Промовисање рада Друштва за помоћ МНРЛ Алексинац и обележавање 60 година постојања и рада Републичког савеза удружења за помоћ ментално недовољно развијеним особама у Београду биће уприличено сутра, 28. маја, у склопу спровођења кампање „Нису сви инвалидитети видљиви”. У 11 часова испред Центра за културу и уметност у Алексинцу окупиће се члнови дручтва и грађанима ће делити промотивни материјал. Иначе, ова централна манифестација се обележава у 53 града у Републици Србији, а са циљем прославе јубилеја савеза и обележавања поменуте кампање.

− Неке од порука које овом кампањом желимо да пошаљемо јавности су да особе са инвалидитетом треба да живе са нама, а не поред нас, да их упознамо да бисмо их боље разумели, да су они различито исти и да буду део наше породице и да им пружимо руку онда када им је то најпотребније. Управо под овим слоганом „Нису сви инвалидитети видљиви” желимо да укажемо на постојање ових особа са сметњама у менталном развоју али и на то да њихов инвалидитет показује стање са којима они могу да буду друштвено корисни и прихваћени у локалној средини каква је наша − најавила је Сузана Стефановић, чланица Друштва за помоћ МНРЛ Алексинац.

(Фотографија из архиве)

Као истичу у овом Удружењу, овом приликом желе да се обрате локалној средини и да покажу да особе са сметњама у развоју, иако немају видљиве инвалидитете, они имају потешкоћа у свакодневном функционисању, потешкоће у учењу, у читању, у комуникацији, па им је потребно пружити сваку врсту помоћи и подршке. Такође, они спроводе и инклузивне и социо-инклузивне активности које су итекако значајне за кориснике са сметњама у развоју.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

11 + 8 =