Никола трећи у Србији

На Сениорском првенству Србије у рвању слободним стилом, одржаном у суботу и недељу у Кањижи, такмичар и тренер алексиначког Џудо и џиу-џицу клуба НИФ Никола Трајковић освојио је треће место и бронзану медаљу. Овакав резултат он је изборио у конкуренцији такмичара до 86 килограма која спада међу најјаче тежинске категорије.

Освајањем трећег места, Никола је изненадио многе далеко искусније такмичаре у овом олимпијском спорту и потврдио да се, поред џиу-џице, џудоа и самбо спорта, и у рвању налази у самом врху најбољих такмичара у Србији.

− Ово је прва медаља у рвању за наш град и нашу општину, јер се до сада нико са овог простора није појављивао на било ком такмичењу у овој грани спорта. Овим резултатом смо још једанпут потврдили да Алексинац може стати раме уз раме са врхунским спортистима у нашој земљи и иностранству у више борилачких спортова − каже се, поред осталог, у обавештењу Управе НиФ-а достављеном медијима.

Осим Сениорског првенства Србије у рвању слободним стилом, у дворани Војвођанске рвачке академије у Кањижи одржано је и Првенство Србије у рвању слободним стилом за У17 и У18, а учествовало је преко 200 најбољих такмичара из наше земље.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

9 + three =