vodenica pobednici

Nikola Stojanović najbolji pevač amater na “Vodenici”

Kao što tradicija nalaže, i ovogodišnja manifestacija „Na Moravi vodenica stara” završena je takmičenjem pevača amatera i nastupom 14 vokalnih izvođača koji su došli iz Niša, Surdulice, Sokobanje, Trstenika, a naravno bilo je i naših sugrađana.

Ovom prilikom posetioci su mogli da čuju kako tradicionalne, tako i novokompovane numere starih pevača. Stadionom za male sportive ”Mladost” orile su se izvorne pesme “Zajdi zajdi”i “Gusta mi magla padnala”, a zatim i popularne numere koje su svojevremeno otpevali Tozovac, Šaban Šaulić, Ljuba Aličić i ostali priznati estradni umetnici.

Stručnom žiriju nimalo nije bilo lako da donese svoj sud, ali su se ipak odlučili da prvo mesto dodele Nikoli Stojanoviću iz Niša za interpretaciju pesme “Neću majko”, drugo mesto pripalo je Milanu Stojanoviću iz Donjeg Adrovca i pesmi “Meni je s tobom sreća obećana”, dok je po mišljenju žirija trećeplasirani Nikola Stoiljković iz Tešice sa pesmom “Mirjana”. U dogovoru žirija i sponzora dodeljene su i dve nagrade van konkurencije. Po jednu pesmu snimiće Nena Ignjatović iz Trstenika i Vladimir Stojanović iz Niša. Ove godine publika se nije složila sa žirijem, jer je po njenoj oceni najbolje pevao Dragan Manojlović iz Gredetina. Priznanje je dodeljeno i Jovani Miljković iz Aleksinca, najmlađem takmičaru.

Nakon nastupa takmičenja održana je etno modne revija, a gost večeri je bio Miki Gajić koji je zabavljao posetioce manifestacije. Po svemu sudeći, posetioci petrovdanskog vašara i ove godine su imali priliku da uživaju u dobroj pesmi i muzici u toku tradicionalne manifestacije “Na Moravi vodenica stara”.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

seventeen − 6 =