Нико као Марко

Екипа алексиначког Планинарско-скијашког клуба „Брђанка” такмичила се у другом колу Трекинг лиге Србије у коме је учествовало 27 планинарских клубова са око 250 учесника. Трка је одржана у Суботичкој пешчари, на стазама које су водиле око три језера – Лудашког, Крвавог и Палићког.

− Када се има у виду број клубова и учесника,  и дужина стаза, мушка екипа је освајањем петог места у генералном пласману остварила одличан резултат. Значајни су свакако и појединачни резултати наших такмичара − истиче за наш портал Јелена Јонић, капитен екипе.

На средњој стази која је дуга 30,3 километара, Марко Николић је заблистао у пуном сјају и освојио прво место са временом од два сата, два минута и 32 секунде. На великој стази дужине 39,5 километара, „Брђанка” је имала тројицу такмичара – Лазара Момчиловића, Павла Јовића и Сашу Стевановића. Најбољи резултат забележио је Момчиловић који је освојио четврто место и стазу прешао за три сата један минут и 32 секунде. У женској конкуренцији у појединачном пласмануЈелена Јонић је освојила девето место.

Треће коло Трекинг лиге Србије одржаће се на Јастрепцу 13. маја у организацији Планинарско-спортског клуба „Јастребац” из Крушевца.

Фотографије: ПСК „Брђанка”

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

three × 2 =