Браво: Анастасија трећа у Србији!

Боје алексиначке општине на Републичком такмичењу ученика основних школа у шаху, одржаном у Основној школи „Душан Радовић” у Нишу, бранило је седморо ђака који су ово право изборили освајањем једног од прва три места на окружном надметању у Нишкој Бањи.

У веома јакој конкуренцији, најбољи резултат забележила је Анастасија Војиновић, ученица Основне школе „Љупче Николић” из Алексинца. Она је у категорији ученица осмог разреда (Ж-8) освојила треће место и бронзану медаљу. Осим Анастасије, на такмичењу су учествовали и Новак Живковић (М-1), Викторија Буцек (Ж-1), Матија Спасић (М-2), Теодора Стошић (Ж-5), Хелена Петровић (Ж-5), сви ученици школе „Љупче Николић”, као и Даница Миладиновић (Ж-6), ученица алексиначке осмолетке „Вожд Карађорђе”.

Међу делиоцима правде на такмичењу била су и двојица судија из алексиначког Шаховског клуба „Лав” Ненад Ранђеловић и Милош Остојић.

Одлазак на Републичко такмичење основаца у шаху организовали су Савез за школски спорт општине и Шаховски клуб „Лав”.


Међународни турнир „Лав 2023”

У Шаховском клубу „Лав” увелико се припремају за организовање Међународног кадетског рапид и блиц турнира „Лав 2023” који би требало да се одржи у Алексинцу од 5. до 7. маја.

Пре овог турнира, од 30. априла до 2. маја млади алексиначки шахисти учествоваће на Осмом кадетском екипном првенству Централне Србије у Спортском центру „Чаир” у Нишу.


Фотографије: Ненад Ранђеловић

Један коментар

  1. Bravo Anastasija! Nadam se da će mnogi klinci i klinceze iz okruženja da se ugledaju na tebe i da sledeće godine budu više medalja, ali za to treba i malo više rada/treninga.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

twenty − 12 =