Неочекивани пораз Радевчана, славље Тешичана у Мерошини

У Окружној лиги Нишавског округа, где се, поред осталих, такмиче Полет из Радевца, Јастребац из Тешице и Слога из Кормана, одигране су утакмице осмог кола.

Досадашњи лидер првенства, Полет из Радевца, играо је у Азбресници против Борца и претрпео пораз са 4:2, што се одразило и на пласман на табели. Од 46. до 63. минута Радевчани су имали четири стопостотне шансе, али су их прокоцкали. „Резервиста” Полета Ракић у 63. минуту грешком је погодио сопствени гол.

Јастребац из Тешице славио је у Мерошини против Рада са 4:2. Тешичани су одлично играли, а посебно се истакао млади и талентовани Андрија Стојановић који је постигао сва четири гола. Судија Марко Марковић  у паузи имеђу два полувремена, због насилног понашања, показао је црвени картон представнику домаће екипе Бобану Стефановићу.

На гостовању у Шарлинцу, Слога из Кормана поражена је са 5:2. Корманци су колико-толику држали резултатску равнотежу у првом полувремену (2:2), међутим у наставку су препустили иницијативу домаћем тиму. Ово је седми пораз Корманаца у јесењем делу првенства; једину победу Слога је забележила на старту шампионата када је са 4:2 савладала екипуБаличевца.

Остали резултати:

Заплањска Топоница: Моравац – Слога (Јовановац) 2:0,
Русна: Победа – Наисус (Рожина) 2:2,
Чечина: Моравац – Земљорадник (Балајинац) 1:7, и
Тасковићи: Тасковићи – Раднички (Кочане) 0:3.

Слободан је био Баличевац.

После овог кола лидерску позицију са 20 бодова преузео је Земљорадник. На другом месту је Полет са 19 бодова, Јастребац заузима седмо место са 13 бодова, колико имају и Борац на петом и Раднички из Кочана на шестом месту, док је Слога из Кормана на претпоследњем, 14. месту са три бода.


БОРАЦ – ПОЛЕТ  4:2 (3:1)

Игралиште у Азбресници. Судија: Стефан Милошевић (Ниш). Стрелци: 1:0 Б. Ђорђевић у 10, 2:0 Ђукић у 20, 3:0 Б. Ђорђевић у 30, 3:1 Н. Радојковић у 38, 4:1 Ракић (аутогол) у 63, 4:2 Н. Бабић у 86. минуту. Жути картон: Д. Петровић (Полет).

БОРАЦ: Младеновић, М. Милетић (од 82. Димитријевић), Тасић, Стевић, М. Ђорђевић, Ибрић (од 69. Петковић), Михајловић, Ђукић (од 82. Н. Милетић), Најденов, Б. Ђорђевић, Ђ. Ђорђевић (од 56. Илић).

ПОЛЕТ: Пејчиновић, Д. Петровић, Ристић, Стевановић (од 56. Ракић), Пешић, Михајловић (од 73. Милић), Н. Радојковић, М. Радојковић, Митровић, Агатоновић (од 46. Нешић), Н. Бабић.


РАД – ЈАСТРЕБАЦ 2:4 (1:2)

Игралиште у Мерошини. Судија: Марко Марковић (Ниш). Стрелци: 1:0 Јовановић у 8, 1:1 Стојановић у 19, 1:2 Стојановић у 24, 1:3 Стојановић у 48, 2:3 Јовановић у 52, 2:4 Стојановић у 65. минуту. Жути картони: Вукоичић, Станковић, Илић (Рад), Поповић, Тасић (Јастребац). Црвени картон: Бобан Стефановић, представник Рада.

РАД: Н. Живковић, Јеремић, Антић (од 56. Тодоровић), Станковић, Н. Илић, А. Илић, М. Живковић, Јашаревић (од 87. И. Илић), Јовановић, Ђорђевић (од 68. Милосављевић), Вукоичић.

ЈАСТРЕБАЦ: Крстић, Симоновић, Н. Ценић, Пантовић, Поповић, Филиповић (од 60. А. Станковић), Тасић, Стојановић, Лукић, (од 88. В. Динчић) Д. Ценић, А. Динчић.


ТОПЛИЦА – СЛОГА (К) 5:2 (2:2)

Игралиште у Шарлинцу. Судија: Владица Динић (Ниш). Стрелци: 0:1 Алексић (аутогол) у 11, 1:1 Маринковић у 17, 2:1 Стојковић у 30, 2:2 Стојиљковић у 42, 3:2 Павловић у 66, 4:2 Савић у 74, 5:2 Савић у 80. минуту. Жути картони: Д. Ђорђевић, Стојиљковић (Слога).

ТОПЛИЦА: Митић, Стојановић (од 46. Савић), Мирковић, Алексић, Цветковић (од 82. Јанковић), Николић, Стојковић, Николић, Станисављевић (од 63. Павловић), Маринковић, Митровић.

СЛОГА: Јанковић, Ј. Стојковић, Л. Стојковић, Недељковић, Д. Ђорђевић, Димитријевић, Радојковић, Војиновић, Маринковић, А. Ђорђевић, Стојиљковић.


Фотографије: М. Јовановић (Борац – Полет) / Званична Инстаграм страница ФК Јастребац Тешица

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

three × one =