Мање лица на евиденцији НСЗ

Према саопштењу о кретању на тржишту рада у Националној служби запошљавања Алексинац, у месецу септембру ове године регистровано је 4641 лице на евиденцији, од тога нешто више од половине су жене, 2430.

Према статистици, у односу на исти период, септембар 2021., број лица на евиденцији се смањио за 801 лице. У односу на претходни месец, август 2022. године, број лица на евиденцији се смањио за 127.

Највеће учешће у регистрованој незапослености, према трајању незапослености, имају лица која на посао чекају до једне године, њих 1485 и они чине скоро трећину укупно регистрованих на евиденцији, док, посматрано према годинама старости, највеће учешће у регистрованој незапослености, имају лица од 55 до 59 година, њих 628 или 13,53 одсто.

Када је реч о структури лица према стручној спреми, на евиденцији је још увек највећи број пријављених са првим степеном и они чине трећину. Са четвртим степеном је нешто више од четвртине укупног броја евидентираних, док је са трећим степеном стручне спреме око 23 одсто лица на евиденцији.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

3 × 5 =