Назире се крај градње моста у Гредетину

Возачи који путују ових дана према алексиначким селима Радевац и Јаковље, као и према Рибарској бањи и даље ће морати да користе заобилазницу преко Горње Пешчанице и гредетинске улице Хајдук Вељка због градње моста на реци у Гредетину. Иако je извођач радова из Свилајнца повукао оперативу радови на овом објекту још увек нису завршени. Како нам је казано у надлежним службама у току је сазревање бетона које траје 28 дана.

Што се тиче извођача радова, њему је преостало само да скине оплате и да рашчисти терен. Затим, општинско предузеће за путеве би требало да нанесе асфалтни слој на мост и постави заштитну ограду. Према неким проценама преко овог новоизграђеног моста саобраћај неће бити дозвољен у наредних 20 до месец дана.

Укупна ширина новоизграђеног моста биће пет метара и 60 центиметара и он ће премостити речно корито ширине 8 метара и 80 центиметара. Стари  мост је био ширине 3,4 метра. Нови мост ће имати само коловоз ширине четири метра плус две пешачке стазе ширине по 80 центиметара.

За градњу моста у Гредетину издвојено је из општинског буџета око три милона и 700 хиљада динара.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

seven + 20 =