Наставник за пример – награду поклонио ученицима

Образовне установе одувек теже да освесте и однегују код ученика потребу да се стално усавршавају, дају свој максимум и стреме ка високим циљевима. Међутим, тај задатак је немогућ без наставничког кадра који је увек на висини задатка и који својим примером показује праве вредности.

Основна школа „Љупче Николић” има срећу да у својим редовима има наставника коме је образовање ученика увек на првом месту и који је  свестан да напредак човечанства лежи на људскости и племенитости.

Колетив ове образовне установе је ове квалитете препознао и изабрао за општинску Светосавску награду наставника историје Зорана Стевановића, а он је новчани део своје награде донирао школи са жељом да се искористи за унапређивање наставног процеса.

− Било ми је изузетно драго када ме је колектив предложио и једногласно изабрао за добитника Светосавске награде. Истог тренутка када је та одлука донета одлучио сам да новчани део награде поклоним школи за набавку неких наставних средстава. То је основни мотив, јер не можемо све очекивати од локалне заједнице, од Општине, да издваја средства. Морамо и ми некако помоћи своју школу. Изузетно сам поносан што сам овим својим гестом помогао својој школи, помогао ученицима у њиховом раду − каже професор Стевановић.

Од добијених средстава школа је обезбедила још једног мБот-робота са додацима, који ученици користе за усавршавање програмерских вештина,  са њим су ишли на окружно такмичење у Ниш и изборили пласман на републичко такмичење које ће бити у Београду. 

Један коментар

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

one − one =