Настављена поправка крова

Радови на санирању крова Цркве Свете Тројице у Горњем Адровцу настављени су ових дана. Приликом нашег јутрошњег обиласка ове светиње, у народу познате као Руске цркве, затекли смо мајстора који је замењивао материјал и оковао куполу на овом изузетно културно-историјском здању. То је само део радова које треба урадити приликом санирања цркве у Горњем Адровцу.

Како смо већ раније објавили, послови на санирању овог објекта су били прекинути више од месец дана, због наводног новог одобрења надлежних институција за одређене промене приликом санирања крова. Црквене власти су, по нашим незваничним сазнањима, тражиле писмено изјашњавање надлежног завода, што је из неких разлога потрајало.

Црква Свете Тројице у Горњем Адровцу  је подигнута 1903. године на месту где је у српско-турском рату из 1876. године као добровољац погинуо руски пуковник Николај Николајевич Рајевски, по коме је наводно Толстој обликовао лик Вронског у роману „Ана Карењина”. Као непокретно културно добро има статус споменика културе.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

8 − seven =