Наставља се вакцинација против грипа

У алексиначком Дому здравља сутра се наставља вакцинација против грипа. Како је ова установа објавила на свом званичном сајту, пристигло је 1600 доза Vaxigrip Tetra француског произвођача Sanofi Pasteur и 230 доза домаће Торлакове вакцине.

Ово је пета испорука вакцинa овдашњем Дому здравља. Иако је првобитно планирана испорука од 750 доза, овој здравственој установи допремљено је преко 1800 доза вакцине, што ће бити довољно за све заинтересоване грађане.

Торлакова вакцина намењена је становништву старости између 18 и 65 година, док је вакцина француског произвођача намењена и старијој популацији, односно грађанима старијим од 65 година.С обзиром на доступност ових вакцина, из ове установе саветују лицима старијим од 65 година да искористе право и потпуно бесплатно се вакцинишу против грипа.

̶  Захваљујемо се Министарству здравља које је учинило све да задовољи потребе повећаног интересовања становништва наше општине за вакцином против грипа, које је највеће у читавом Нишавском округу, сходно броју становника ‒ наводи се у тексту објављеном на званичном сајту Дома здравља.

Укупан број вакцина којe је Дом здравља ове године требовао је 3.380 доза и то је далеко већа цифра од уобичајене која се годинама кретала између 900 и 1.100 на годишњем нивоу.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

nineteen − fourteen =