Наредних месеци: Реконструкција локалног пута

У наредним месецима почеће радови на реконструкцији дела општинског пута број 2 Трњане – Јаковље. Према нашим сазнањима, ускоро се очекује расписивање тендера за извођаче радова. Из општинског буџета планирано је око 30 милиона динара и према неким проценама то ће бити довољно средстава за најмање 1.700 метара пута. Тендер ће бити расписан за деоницу Трњане – Доња Пешчаница.

Од раскрснице у Трњану  до иза пружног подвожњака обавиће се гребање постојећег слоја  и наношење завршног слоја асфалта, док ће се у наставку деонице радити потпуно ново тампонирање и наношење асфалтног слоја. Биће урађени и канали и путни јаркови са обе стране. Разлог што ће на једном делу пута бити само пресвлачење коловоза су правила да око подвожњака не сме да дође до подизања висине постојећег пута и извођења нових радова.

Изградња деонице до Доње Пешчанице према условима тендера трајаће 60 дана и обављаће се под саобраћајем, осим када буде завршно асфалтирање. Од учесника на тендеру зависиће да ли ће цена градње 1.700 метара бити знатно нижа од 30 милиона динара, што би значило да би евентуална преостала средства могла да се усмере на реконструкцију додатног дела пута.

Део пута од Трњана до Доње Пешчанице је у веома лошем стању па су локални путари морали овог пролећа већ да интервенишу и затворе настале рупе, које су биле толике да су појединим возилима страдале фелне и гуме.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

2 × 4 =