Напретков фестивал изгубљених лопти и пораз у Новом Пазару

Напредак ЈКП претрпео је 4. пораз у сезони. Након добре игре у првом, уследио је велики пад у другом полувремену па је екипа Новог Пазара успела да оствари победу 75:63 (15:14, 14:20, 25:16, 21:13). Тројица играча Напретка имала су идентичан број поена: Димитрије Раичевић, Симеуновић и Вељковић убацили су по 12 поена. Домаћи тим предводио је Кајран Мек Клур са 23 поена.

Почетак утакмица обележили су веома ”тврди обручи” па су оба тима током већег дела прве четвртине имала једноцифрен број поена. Након 10 минута игре било је минималних 15:14 за Нови Пазар.

Други квартал доноси препород у игри гостију, који уласком Каралића у игру побољшавају игру у одбрани и долазе до осетније предности. Након сјајне полуконтре и закуцавања Каралића, алексиначки клуб долази до +8 – 28:20.

Играчи домаћина изгледали су потпуно безидејно у нападу, без проналажења икаквог решења сем шута са дистанце који их није служио.

Исту разлику имао је Напредак још у неколико наврата, да би Картер погодио оба бацања 3 секунде до краја друге деонице и смањио заостатак – 29:34. Занимљивост у овом периоду је и то да јсу гости средином истог већ имали 9 ”продатих” лопти.

Као што се то већ дешавало на гостовањима у Крагујевцу и Краљеву, игра Напретка просто је нестала након старта другог полувремена. Нови Пазар креће серијом 8:0 и долази до преокрета – 37:34. Прве поене за Напредак у другом полувремену постигао је Петровић са линије за слободна бацања. У овим моментима (и до краја меча) екипа из Алексинца личила је на свог противника из прве две четвртине.

Иако је Напредак претио у неколико ситуација, Нови Пазар није испустио своју предност. Домаћи тим успео је, штавише, да у финишу дође до двоцифреног вођства и исто сачува до самог краја 75:63.

Био је ово пети тријумф Пазараца, док је Напредак уписао 4. пораз у сезони. У следећем колу, Напредак поново гостује а противник ће му бити београдски Динамик.

Напредак ЈКП: Ћирковић, Н. Раичевић 2 (3ск, 3ас, 6изг), Симеуновић 12 (7ск, 3ас), Петровић Петровић 2, Д. Раичевић 12 (3ск, 3ас, 4изг), Саичић 3, Јеремић, Вељковић 12 (9ск, 4изг), Станковић 7 (4ск), Богавац 7 (4ск), Митровић, Каралић 6.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

fourteen − ten =