Напредак упалио моторе

После паузе од месец и по дана, фудбалери ОФК Напретка 1929 окупили су се пре два дана на Градском стадиону у Алексинцу како би почели припреме за ново првенство у Зони Центар.

Прозивци и првом тренингу присуствовало је двадесетак играча, међу којима је и неколико новајлија. То су: Дејан Арсић, који је дошао из ОФК Рутевца, затим Лазар Миљковић, играч омладинске селекције ОФК Радничког из Ниша, Петар Ђорђевић и Иван Станковић из алексиначке Палилуле, Владимир Гојковић, члан Полета из Радевца, двојица доскорашњих играча житковачке Мораве, Миљан Земљак и голман Богдан Чудић, као и Илија Младеновић, члан омладинске селекције нишког Реала. Из ОФК Напретка у Мораву су отишла тројица играча: Милан Тасић, Младен Смиљковић и Никола Станисаљевић.

Горан Чудић, тренер ОФК Напредак

Уместо досадашњег тренера Милоша Белића који ће вероватно бити један од тренера млађих селекција, нови шеф струке је Горан Чудић, некадашњи тренер Рудар Алпоса, Моравице и ОФК Напретка.

Како нам је Чудић рекао,  током ове недеље тренинзи ће се одржавати сваког дана, осим среде, с тим што ће прва контролна утакмица бити одиграна већ у недељу. Први задатак је, каже, да екипа буде физички добро припремљена за нови шампионат у коме ће конкуренција бити много јача него у претходној сезони. Треба имати у виду да су нови чланови Зоне Центар и три бивша српсколигаша, Младост, Цар Константин и ОФК Синђелић. У сваком случају, првенство ће бити занимљиво и интересантно.

У протеклој сезони, иначе, ОФК Напредак 1929 се пласирао на осму позицију са 33 бода, колико има и Малошиште на седмом месту.

Насловна фотографија: архива Алпрес.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

two × 4 =