Напредак у старом јату

Велика неизвесност и различите спекулације, комбинације и претпоставке око састава лига које су под ингеренцијама Фудбалског савеза Региона источне Србије најзад су прекинуте седницом Извршног одбора која је одржана у суботу у Нишу.

Што се тиче такмичења у Зони Центар, број клубова је исти као лане – 16, а сва три наша зонаша су сачували статус. И док за Мораву из Житковца и Моравицу из Суботинца статус уопште није био под знаком питања, то се не може рећи за нашег трећег представника, Напредак 1929 из Алексинца. Подсећамо, у моменту прекида такмичења због корона вируса, Алексинчани су се затекли у зони испадања, на 14. месту са 13 бодова, колико је имао и Рудар из Јелашнице на 15. позицији. Према пропозицијама, три најслабије пласиране екипе (Напредак, Рудар и Сврљиг) требало је да се преселе у нижи ранг. Овога пута, међутим, фудбалске власти су само последњепласирани Сврљиг послале у Окружну лигу, док су Напредак и Рудар о(п)стали у друштву зонаша.

Када је реч о преостала два клуба са подручја алексиначке општине, да поменемо да је житковачка Морава окончала такмичење на трећем месту са 30 бодова, што је највећи успех у импозантној историји овог клуба који је недавно обележио 90 година постојања, а Моравица из Суботинца је 12. са 18 бодова.

FK MoravicaДакле, осим Напретка, Мораве и Моравице, у наредној такмичарској сезони такмичиће се: Наша крила из Белотинца, Пуковац, Малошиште, Земљорадник из Балајинца, Орљане, Вртиште, ОФК Брзи Брод, ОФК Ниш, Јединство из Горњег Матејевца, Буковик из Ражња и Рудар из Јелашнице. Ту су, наравно, и прваци Окружне и Прве нишке лиге, Наисус из Рожине и Делијски вис из Ниша. У виши ранг пласирала се Младост из Медошевца.

Претпоставља се да ће првенство стартовати крајем августа или почетком септембра, што ће свакако диктирати ситуација са корона вирусом.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

eighteen − six =