Након Сухотничког потока на реду је Светостеванска река

Како би смањили ризик од поплава услед бијичних вода, тренутно се спроводе радови на уређењу Сухотничког потока, кроз катастарске општине Житковац и Прћиловица.

Радови на овој деоници су започети средином прошле седмице, тачније у среду 11. октобра, и њих изводи изабрани извођач СЗР „Маре транскоп” из Прокупља. Шта је све планирано у току радова појаснила нам је начелница Одељења за локални економски развој, пољопривреду и водопривреду Гордана Миловановић, одељења које је надлежно за ове радове.

− Ове године планирали смо извођење радова на Сухотничком потоку у дужини од 1.100 метара. Планирано је уклањање растиња, наноса и смећа из водотока како би се смањила могућност од поплава, да би се смањила опасност од поплава. За ову годину планирано је и уређење Светостеванске реке у катастарској општини Катун где смо планирали исто уклањање растиња, наноса и израду кабионског зида у дужини од 80 метара ради заштите сеоске улице, а укупна дужина Светостеванске реке на којој ће се радити је 300 метара − појашњава Гордана Миловановић.

Као и на уређењу Сухотничког потока, радове на кориту Светостефанске реке у Катуну изводиће иста фирма, а вредност укупних радова је око 3.732.000 динара.

Иначе, ово су последњи радови ове врсте до краја године. Иако се за овакве радове у буџету годишње издвоји око 4-5 милиона динара, добар део средстава је утрошен на санацији штете на Мозговачкој реци насталој услед невремена. 

Извор фотографија: Општина Алексинац.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

2 × two =