Након дужег времена новооболелих дневно испод десет

Број заражених на дневном нивоу од Ковида 19 на подручју општине Алексинац се смањује. Јуче, првог дана ове седмице, од 151 тестираног пацијената њих 26 је било заражено. Седам дана раније тестирано је 153 лица и заражено су биле 44 особе.

Прошлог викенда, односно у недељу, после дужег времена број новозаражених је пао испод десет. Од 48 тестираних пацијената њих деветоро је било позитивно на вирус корона. У суботу, у алексиначким здравственим установама анализирано је 95 узорака и у 18 случајева откривено је присуство вируса.

Претходног викенда било је 42 позитивна пацијената, што је значајно више од 27 особа, колико их је оболело овог викенда.

Епидемијско побољшање се примећује и ако се упореде седмични резултати. У седмици иза нас тестирано је 879 пацијента и њих 159 је било позитивно на вирус корона или скоро сваки шести пацијент. У претходној недељи анализиран је 891 узорак и у 211 случајева је откривено присуство вируса, односно сваки четврти пацијент је био заражен.

Да ли ће се овакав тренд наставити и ових дана остаје да се види. Јутрос је испред ковид амбуланте у Житковцу било десетак пацијента, па ће данашњи резултати бити интересантни. Видећемо да ли је осим Ковида 19 у оптицају и неки други вирус.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

15 − ten =