Након бајке на реду је Нушић

Да ли витезови знају да певају? Како освојити принцезу песмом? Да ли се сплеткарење исплати? Све је то могла да сазна публика током представе „Краљевски фестивал” коју су маестрално одиграли полазници млађе групе школице глуме.

Минуле суботе млађа група школице глуме, која ради под окриљем Градског позоришта „Театар 91”, премијерно је одиграла представу „Краљевски фестивал”, намењену нашим најмлађим суграђанима, али и њиховим родитељима и показала које је све тајне ове уметности савладала. Текст ове представе написао је Тоде Николетић, а представу је режирала Јелена Манасић, која је радила са полазницима ове школе.


Након млађе, и старија група школице глуме завршиће овогодишње упознавање са тајнама глуме јавним часом који је заказан за сутра, у уторак, 27. јун.

Они су припремили представу за децу „Комедије”, односно, то је драмска адаптација комада „Ујеж” и „Аналфабета” Бранислава Нушића. Драматизацију и режију овог комада потписује Алекса Токић, који је од октобра прошле године радио са групом младих глумаца коју чине Магдалена Прокић, Василија Митић, Милица Костић, Јана Илић, Лука Трајковић, Вук Динић, Дарко Младеновић, Павле Чакаревић, Јана Милојковић и Анђелија Јоцић.

И овај завршни час биће одржан у Великој сали Дома културе од 19 часова и улаз је бесплатан за све заинтересоване.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

four − four =