Највише утрошено за зоне школа

Разматрањем Извештаја о реализацији Програма коришћења средстава за унапређење безбедности саобраћаја почело је јучерашње заседање Савета за безбедност саобраћаја на путевима општине Алексинац. Како се чуло приликом образлагања ове тачке дневног реда, Савет је прошле године располагао са нешто више од 9 милина и 445 хиљада динара, али због епидемијске ситуације нису сва средства утрошена, па је у овој години пренето скоро милион и 314 хиљада динара.

Највећи део новчаних средстава прошле године је утрошен за уређење зона школа у Краљеву, Грејачу и око Основне школе „Љупче Николић” у граду, а израђени су и пројекти за уређење зона школа у Вукашиновцу и Лоћики. Део средстава је утрошен и за израду пројекта за изградњу раскрсница са кружним током саобраћаја у Алексинцу, а и за набавку опреме за јединицу саобраћајне полиције Полицијске станице Алексинац. Као и минулих година Савет је од својих средстава  набављао обележавајуће прслуке за малишане и дечија ауто-седишта.

У наставку заседања пред члановима савета нашао се полицијски извештај о лошој прегледности на раскрсници између Ново Јастребачке и Леле Поповић са захтевом да се на тој раскрсници постави адекватна сигнализација, а како је то на регионалном путу  и како је то републичка саобраћајница, савет је овај захтев проследио управљачу пута.

Две тачке дневног реда биле су у вези са захтевима месних заједница за постављањем саобраћајних огледала. Захтев је упутила месна заједница Доњег Адровца за постављање саобраћајног огледала на раскрсници код скретања за Горњи Адровац, а месна заједница Моравац за постављање истог знака у улици Цара Лазара. Савет је на основу ових захтева одлучио да упути комисију на терен која ће да избодује оправданост постављања саобраћајних огледала на овим местима.

На крају заседања уследили су извештаји комисије која је на пређашњим заседањима била упућена на терен како би избодовала оправданост постављања успоривача саобраћаја на две локације. Након бодовања комисија је закључила да у Горњем Крупцу треба да се поставе „лежећи полицајци” у непосредној близини школе, док је захтев мештана улице Нова Озренска у Палилули неоправдан и ту не постоје услови за постављање успоривача саобраћаја.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

17 − 4 =