Награђени најбољи средњошколци

Најбољи алексиначки средњошколци посетили су јуче Сремске Карловце, Петроварадин и Нови Сад. У организацији Канцеларије за младе општине Алексинац 90 најуспешнија ученика све три средње школе награђена су једнодневним излетом до ових места у Војводини која су од изузетног историјског значаја за српски народ.

− Канцеларија за младе општине Алексинац традиционално организује сваке године једнодневни излет за најбоље ученике средњих школа са територије општине Алексинац. После паузе од две године, због епидемијске ситуације, ове године су се стекли услови да се реализује ово путовање у складу са препорукама Министарства просвете − рекла је Александра Николић, координатор Канцеларије за младе општине Алексинац.

У Сремским Карловцима, код фонтане Четири лава, водич је подробно упознао ученике са историјским значајем овог места, а потом је, након обиласка Саборне цркве и самог места, група кренула пут Петроварадина. Ово је била прилика да са тврђаве ученици виде панораму Новог Сада и наравно да се упознају са њеним историјатом. У Новом Саду проведено је највише времена, јер је обилазак старог градског језгра подразумевао највише садржаја.

У Канцеларији за младе општине Алексинац се надају да ће и следеће године бити овако велики број успешних ученика, јер планирају да наставе са оваквим награђивањем ученика који постижу одличне резултате током свог школовања.

 

Више фотографија на Фејсбук страници Радио Алексинца.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

five − four =