Nacionalna izložba pasa svih rasa u subotu na Brđanki

Nacionalna izložba pasa svih rasa CAC Aleksinac, 15. po redu i sa kandidaturom za nacionalnog šampiona, biće održana u subotu u gradskom parku Brđanka. I ove godine organizator izložbe je Kinološko društvo „Milivoje Prendić“, a generalni pokrovitelj je Opština Aleksinac. Po rečima organizatora, za sada je prijavljeno oko 200 pasa, od toga 50 iz inostranstva, a do subote se očekuje još veći odziv ljubitelja životinja.

Predsednik Kinološkog društva „Milivoje Prendić“ Toplica Zdravković ukazuje na to da za ovu izložbu iz godine u godinu vlada sve veće interesovanje i da postaje prepoznatljiva ne samo u Srbiji, već i u inostranstvu. O tome svedoči i podatak da se ove godine prijavio duplo veći broj vlasnika pasa koji dolaze iz drugih država u odnosu na prethodnih nekoliko.

-Ova izložba ima sve karakteristike koje imaju izložbe međunarodnog karaktera. Razlika je u tome što se na našoj izložbi može dobiti samo kandidatura za nacionalnog šampiona, a ne za međunarodnog. Problem je u tome što mi nemamo adekvatnih uslova po pitanju terena i još nekih stvari koje bi trebalo rešiti u Aleksincu da bismo mogli u nekom od narednih termina da dobijemo međunarodnu izložbu od Međunrodne kinološke federacije – objašnjava naš sagovornik.

Zdravković poziva sve Aleksinčane da posete izložbu i navodi da će to biti jedinstvena prilika da se u našem gradu vide po prvi put određene rase pasa, poput onih iz pete grupe koji su retki na našim prostorima. Istog dana u večernjim časovima biće održana i međunarodna izložba CACIB u Sokobanji.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

one × 3 =