На татамију преко 270 џудока

Традиционални, трећи по реду међународни турнир у џудоу „Алексинац 2022” одржаће се у недељу, 4. септембра, у Хали спортова од 11 сати.

Млади џудисти и џудисткиње такмичиће се у категоријама старијих полетараца и полетарки, млађих дечака и девојчица и кадета, односно кадеткиња. Организатори су припремили бројне награде и признања. Тако ће медаље бити додељене за освојено прво, друго и два трећа места, најбоље екипе у свакој узрасној категорији добиће пехар, док су пехари предвиђени за прва три места у укупном пласману. Биће такође и специјалних награда које је обезбедио Спортско-рекреативни центар Алексинац (СРЦА).

Данас до 10 сати за турнир се пријавило преко 270 такмичара из Србије, БиХ – Републике Српске (Источно Сарајево), Словеније (Цеље), Шведске (Лунд), Бугарске (Софија, Варна, Хасково, Козлодуј) и Северне Македоније (Скопље, Прилеп), али како пријављивање траје до сутра  у поноћ ваља очекивати да ће број пријављених такмичара бити већи.

− Овим турниром уједно обележавамо леп јубилеј – деценију постојања џудоа у нашем граду − каже Бојана Станковић, тренер Џудо клуба Алексинац који  организује овај турнир уз пуну подршку Општине Алексинац.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

2 × four =