На првом такмичењу прво место

Када се група ентузијаста окупила средином шесдесетих година прошлог века и кренула са причом о организацији такмичења певача аматера, сигурно да није ни слутила да ће се она оржавати преко 50 година. Тачније, синоћ је одржана 57. Етно-културолошка манифестација „На Морави воденица стара”.

Као што традиција налаже манифестација „На Морави воденица стара” почела је истоименом песмом, а част да отпева химну манифестације имао је Раде Јоровић у пратњи чланова народног ансамбла РТС-а под управом Неше Станковића.

За време такмичарског дела програма публика је имала прилику да чује интерпретацију девет најлепших народних песама, а свој суд о квалитету отпеваних нумера дао је жири у саставу  Драгослав Фреди Станисављевић, извршни директор музичке продукције РТС-а, мр Војислав Спасић, ванредни професор катедре за соло певање ФИЛУМ у Крагујевцу, проф. Александар Станковић, професор ОМШ “Владимир Ђорђевић”, мр Марко Јеленић, директор ОМШ “Владимир Ђорђевић” и Александар Јеленић,члан Градског оркестра.

Након одслушаних нумера жири је трећу награду и ваучер доделио Мартину Османовићу из Алексинца за песму „Једна река у мом крају”, док је друго место са песмом „Јесен у мом сокаку” заузео Вељко Милојковић из Шетке код Ражња. Победник овогодишње манифестације Милош Чолић дошао је из Чачка и маестрално отпевао севдалинку  Зекеријаха Ђезића „Разболе се шимшир лист”.

 

− Школовањем гласа бавим се 5-6 година, а обзиром да ми је прво такмичење нисам се толико надао да освојим прво место. Када је реч о избору песме, љубав према севдалинкама и лепој песми потиче од родитеља који су ми некако наметнули севдах, јер потичем из музичке породице − рекао је овогодишњи победник кога можемо очекивати и на наредним манифестацијама.

Пре проглашења победника наступили су солисти Весна Димић, Милена Јовановић и Раде Јоровић, а програм је и ове године употпуниламодна ревија алексиначког Удружења грађана „Радиност”. 

Више фотографија са ове манифестације можете погледати на Фејсбук страници Радио Алексинца.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

6 − six =